#2 Bert de Bellenblazer

In het pittoreske dorpje Schuimhaven woonde een man genaamd Bert, die een ontembare passie had voor bier. Op een dag ontdekte hij een mysterieus bier genaamd “GeenQuads,” een quadrupel die beweerde de geheime formule te bevatten voor het ontkurken van de poorten naar het parallelle bieruniversum.

Bert, niet bekend met de krachten die schuilgingen in GeenQuads, besloot het te proberen. Met elke slok voelde hij een onweerstaanbare drang om spontaan te lachen en met zijn bierbuik te wiebelen op denkbeeldige polka-muziek. Plotseling verscheen er een kudde dansende bierflesjes die hem uitnodigden voor een bruisend feest in het multiversele biercafé. Daar ontmoette Bert de Bierfee, die hem leerde hoe hij bellen kon blazen van schuim en een lied kon zingen dat alleen begrepen werd door hopplanten. Samen met een bierkanon dat pils schutterde als confetti, creëerden ze een spectaculaire schuimfontein die de sterren deed glimlachen.

Net toen Bert dacht dat het bierfestijn eeuwig zou duren, ontwaakte hij in zijn vertrouwde dorpskroeg met een lege fles GeenQuads voor zich. Het bleek allemaal een droom te zijn geweest, maar de herinnering aan zijn avontuur in het bieruniversum bracht een grijns op zijn gezicht terwijl hij genoot van zijn normale quadrupel. En zo ging Bert door met zijn liefde voor bier, wetende dat er altijd meer magische bieren te ontdekken waren in de wereld van hop en mout.